Wonen in Scheveningen

Scheveningen is een wijk aan de kust in de stad Den Haag. Deze buurt biedt een unieke en aantrekkelijke levensstijl vanwege de mooie ligging en de verschillende voorzieningen die de wijk te bieden heeft. Ben jij benieuwd hoe het is om te wonen in Scheveningen? Lees dan deze blog.

 

Over Scheveningen

Scheveningen staat voornamelijk bekend om de prachtige stranden, de pier en de talloze strandtenten en horecazaken in de zomermaanden. Je hebt hier de mogelijkheid om direct aan zee te wonen en veel bewoners vinden dat heerlijk. Je kan er genieten van strandwandelingen en in de zomer kan je er ook zwemmen. Daarnaast biedt het strand het hele jaar door mogelijkheden voor ontspanning en recreatie, waaronder (kite)surfen en andere watersporten. Maar Scheveningen heeft niet enkel mooie stranden te bieden, er zijn ook een aantal parken en duingebieden zoals het Westduinpark, waar je kan uitwaaien, wandelen, joggen en fietsen.

 

Toerisme

Scheveningen is misschien wel de bekendste badplaats in Nederland en trekt dan ook jaarlijke veel toeristische bezoekers aan vanuit het hele land en zelfs het buitenland. Het toerisme is dan ook een belangrijke economische sector in Scheveningen, wat kan leiden tot werkgelegenheid in de horeca en de toeristische sector.

De bereikbaarheid

Scheveningen is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de fiets en de scooter. Ook voor auto’s zijn er veel parkeerplaatsen en garages, alhoewel dit op warme zomerdagen erg druk kan zijn en je wellicht sneller op de fiets bent. Er gaan veel verschillende bus- en tramlijnen naar Scheveningen en je kan vanuit hier ook gemakkelijk naar andere wijken in Den Haag reizen.

 

Wonen in Scheveningen

Wonen in Scheveningen biedt een mix van recreatiemogelijkheden, mooie plekken in de natuur en een bruisend stadsleven. Als je van strand en het maritieme leven houdt, is dit dan ook een zeer aantrekkelijke plek om te wonen. De huizen in Scheveningen zijn zeer divers, zo zijn er vrije sector huurwoningen, sociale huurwoningen en koopwoningen. De huizen zijn er in verschillende prijsklassen van studio’s tot aan grote vrijstaande huizen.

 

Voorzieningen

Scheveningen heeft niet alleen zijn mooie strand, zee en boulevard, maar ook tal van winkels en supermarkten. Daarnaast ben je er van alle gemakken voorzien en zijn er meerdere gezondheidszorgfaciliteiten en scholen om in de dagelijkse behoeften van de bewoners te voorzien.

 

Makelaar Scheveningen

Ben jij op zoek naar een ervaren makelaar Scheveningen in de omgeving van Den Haag? Dan helpen wij van Thuisbest Makelaars jou graag verder. Wij ondersteunen je graag tijdens het hele proces van het kopen of verkopen van een huis. Tijdens dit proces nemen wij zoveel mogelijk uit handen zodat jij je kan focussen op andere belangrijke zaken.

 

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

 

Meer weten?

085 040 1900

info@thuisbestmakelaars.nl

Onze diensten

Aankoop

Verkoop

Huur

Waardebepaling