Wonen in Rijswijk

Rijswijk is een stad in de provincie Zuid-Holland, dichtbij Den Haag. Alhoewel je vanuit deze plaats snel in de drukke binnenstad van Den Haag of Delft kan zijn, zit je in Rijswijk goed als je op zoek bent naar rust en groen. De stad heeft 11 wijken, waarin je allerlei verschillende woningen hebt, elke wijk heeft dan ook zijn eigen charme.

 

De ligging

De stad en gemeente ligt in het westen van het land en is gunstig gelegen tussen zowel Den Haag als Delft. Hierdoor is het dan ook een aantrekkelijke woonlocatie voor mensen die van de drukte uit de grote steden houden, maar zich ook in een rustige omgeving willen kunnen terugtrekken.

Rijswijk is vanuit verschillende snelwegen goed te bereiken, waaronder de A4 en de A13. Daarnaast heeft Rijswijk ook een eigen (trein)station waar verschillende treinen, bussen en trams stoppen. Met deze verbindingen kan je je makkelijk verplaatsen binnen Rijswijk en naar de steden eromheen. Ondanks de stedelijke omgeving, heeft Rijswijk genoeg parken en natuurgebieden, waaronder het Wilhelminapark en het Rijswijkse Bos, hier kan je wandelen, de hond uitlaten en op sommige plekken fietsen.

De woningen

Rijswijk heeft veel verschillende woningen, zo heb je in de buurt Oud-Rijswijk voornamelijk oudere woningen zoals jaren 30 woningen en herenhuizen. Verder heb je in Rijswijk rondom het gebied van winkelcentrum “In de Bogaard” flats en eengezinswoningen. Er zijn een aantal nieuwbouwprojecten in en rondom het winkelcentrum om het een nieuw jasje te geven en weer aantrekkelijk te maken voor jongeren.

Rijswijk heeft er sinds een aantal jaren ook een stuk nieuwbouw bij gekregen in de wijk Rijswijk-Buiten, hier zijn zowel nieuwbouwappartementen, eengezinswoningen als vrijstaande woningen te vinden. De buurt bestaat niet alleen uit koophuizen, maar ook huurhuizen.

Voorzieningen in Rijswijk

In Rijswijk ben je voorzien van alle gemakken, denk aan supermarkten, winkels, kapperszaken, fitnesscentra en meer. De stad heeft meerdere winkelcentra en winkelstraten waar je een verscheidenheid aan winkels, boetieks en eetgelegenheden kunt vinden. Ook gezondheidscentra en apotheken zijn er voldoende te vinden, voor ziekenhuizen en andere gespecialiseerde medische voorzieningen kan je in de nabijgelegen stad Den Haag terecht.

Er zijn in de stad ook meerdere sportfaciliteiten en recreatiecentra waar je kunt deelnemen aan sportactiviteiten en fitness.

Wonen in Rijswijk 2

Wonen in Rijswijk

Wonen in Rijswijk is als wonen in een stad met historische charme, schitterende monumenten en veel groen om te genieten van de natuur. Het is een plek waar verschillende architectuurstijlen samenkomen en waar verschillende culturen en bevolkingsgroepen samenkomen. Dit draagt bij aan de culturele rijkdom en culinaire diversiteit van de stad.

Ben jij op zoek naar een goede makelaar in Rijswijk om jou te helpen bij het aankopen of huren van een huis? Dan ben je bij Thuisbest Makelaars aan het juiste adres! Uiteraard kan je bij ons ook terecht voor huurwoningen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Meer weten?

085 040 1900

info@thuisbestmakelaars.nl

Onze diensten

Aankoop

Verkoop

Huur

Waardebepaling