Wonen in Laakkwartier

Laakkwartier is een vooroorlogse wijk in Den Haag en onderdeel van stadsdeel Laak. Deze buurt is gelegen tussen Station Den Haag Holland Spoor en de stad Rijswijk. De naam van de buurt is afgeleid van het oude veenriviertje “de Laak” dat door de wijk loopt en uitmondt in de Haagvliet. Als je in een buurt wil wonen waar je van alle culturen wat mee krijgt en op elke hoek een horecazaak hebt, is de Laakkwartier de wijk waar je moet zijn.

De ligging van het Laakkwartier

De wijk Laakkwartier ligt relatief centraal in Den Haag en heeft dan ook toegang tot alle voorzieningen en transportmogelijkheden. Zo zit het treinstation Holland Spoor ook in deze wijk gevestigd en rijden er veel verschillende trams en bussen door de buurt. Stadsdeel Laak ligt ten noorden van het centrum van Den Haag en grenst aan de oostkant aan de Binckhorst, dit is een industrieel gebied dat de afgelopen jaren is her ontwikkeld tot een gemengd stedelijk gebied met zowel bedrijven en kantoren als woningen. Ook ligt de wijk ten westen van de nabijgelegen stad Rijswijk.

 

Wonen in Laakkwartier

Wonen in Laakkwartier betekent dat alle gemakken en basisvoorzieningen op een steenworp afstand zitten. Zo heb je op bijna elke hoek wel een supermarkt en zijn er vele scholen en gezondheidszorgfaciliteiten te vinden. Voor elke leeftijdsgroep is er wel een school in de wijk, van kinderdagverblijven en basisscholen tot aan het voortgezet onderwijs en het hoger beroepsonderwijs. In de wijk wonen veel studenten vanwege verschillende ROC’s en de Haagse Hogeschool, nabij station Holland Spoor.

 

De huizen in het Laakkwartier

De wijk biedt een verscheidenheid aan woonmogelijkheden voor iedere doelgroep. Zo zijn er studio’s voor studenten, maar ook appartementen en eengezinswoningen. De woonwijk heeft veel jaren 30 woningen, maar tegenwoordig ook meerdere nieuwbouwcomplexen en is volop in de bouw.

Het gedeelte “Laakhaven” in Laakkwartier heeft een transformatie ondergaan van een industrieel gebied naar een gemengde woon- en werk omgeving. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van nieuwe woningen, maar ook kantoren en andere voorzieningen. Daarnaast heeft de buurt voornamelijk nieuwbouwwoningen, waaronder appartementen, studio’s en lofts. Dit gedeelte is zeer aantrekkelijk voor mensen die centraal in Den Haag en dicht bij het stadscentrum willen wonen.

 

Makelaar Laakkwartier

Wil jij wonen in Laakkwartier en ben je op zoek naar een leuke woning in deze omgeving? Dan zit je bij Thuisbest Makelaars goed! Wij zijn een makelaarskantoor met jarenlange ervaring en kennis van de lokale vastgoedmarkt. Je kunt bij ons terecht voor zowel huurwoningen als koopwoningen, maar ook voor het verkopen van jouw woning. Ben jij benieuwd wat wij kunnen betekenen voor jou? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Wonen in Laakkwartier

Bekijk ook: Makelaar Laakkwartier

Meer weten?

085 040 1900

info@thuisbestmakelaars.nl

Onze diensten

Aankoop

Verkoop

Huur

Waardebepaling