Wonen in Kwintsheul

Kwintsheul is een dorp in gemeente Westland in Zuid-Holland. Het is een plek in het midden van de weelderige groene velden en kassen van het Westland. Het dorp heeft een rijke geschiedenis en een uniek karakter wat zich onderscheidt van omliggende gebieden. Ben jij benieuwd hoe het is om te wonen in Kwintsheul? Lees dan onze blog.

 

Over omgeving Kwintsheul

De omgeving Kwintsheul heeft een landelijk karakter en biedt rust aan de inwoners. Het is een dorp waar de gemeenschap sterk verbonden is. Het mooie aan het dorp is de omliggende natuur, het is namelijk omgeven door boomgaarden, waterwegen en uitgestrekte velden. De lokale cultuur wordt tot op de dag van vandaag gekoesterd en traditionele evenementen zoals de jaarlijkse paardenmarkt en de kerstmarkt zorgen er dan ook voor dat de gemeenschap uit het dorp samen komt.

Wonen in Kwintsheul betekent wonen in een charmante omgeving, waar je kan genieten van een landelijke levensstijl. Ondanks de rustige en landelijke omgeving, zijn de bewoners wel van alle gemakken in de omgeving voorzien. Denk aan scholen, lokale winkels en supermarkten. Als je wat uitgebreider wil winkelen, kan je terecht in nabijgelegen steden Wateringen en Naaldwijk.

 

Ligging en bereikbaarheid

Het dorp ligt in het Westland, dat bekend staat om zijn glastuinbouw en landelijke landschappen. Het dorp is omgeven door onder andere kassen en waterwegen, maar is met de auto goed bereikbaar. De autoweg N211 verbindt het dorp met omliggende steden en snelwegen. De omgeving is niet alleen te bereiken met de auto, maar ook met het openbaar vervoer, zo rijden er verschillende bussen.

 

Wonen in Kwintsheul

In dit dorp vind je voornamelijk traditionele huizen met rieten daken en charmante boerderijen. Maar ondanks dat het af en toe kan lijken alsof de tijd er heeft stil gestaan, zijn er naast deze historische woningen ook moderne woningen te vinden. Je vindt hier zowel oudere huizen als nieuwbouw, en daardoor heeft Kwintsheul voor elk wat wils.

Als je op zoek bent naar een rustige plek om te wonen, waar je kan genieten van groen om je heen, maar toch niet zo ver van de grote stad wilt wonen, dan is dit een aangename plaats om te wonen. Het dorp straalt een gevoel van rust en gemeenschap uit, waardoor het een aantrekkelijke plek is om te wonen voor degenen die de rust en de schoonheid van het platteland waarderen.

 

Glastuinbouwtraditie

Het Westland, waartoe Kwintsheul behoort, heeft een lange traditie van glastuinbouw. Al meer dan een eeuw worden hier kassen gebruikt voor de teelt van groenten, bloemen, en planten. Deze sector heeft zich in de loop der jaren sterk ontwikkeld en is een belangrijke economische motor geworden voor de regio. In de kassen van Kwintsheul worden diverse gewassen geteeld, waaronder tomaten, komkommers, paprika’s, en snijbloemen zoals rozen en chrysanten. De gecontroleerde omgeving van de kassen maakt het mogelijk om gewassen gedurende het hele jaar te telen, ongeacht de weersomstandigheden buiten.

 

 

Thuisbest Makelaars

Wil jij ook graag wonen in Kwintsheul en ben je op zoek naar jouw droomhuis in deze omgeving? Wij snappen dat je hier graag ondersteuning bij zou willen. Thuisbest Makelaars helpt je graag verder en neemt bijna alles uit handen gedurende jouw zoektocht en weg naar een nieuwe woning. Of je nou op zoek bent naar een koopwoning of een huurwoning, je vindt het in kwintsheul beide. Daarnaast kan je bij ons ook terecht voor als je je huidige woning wilt verkopen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen doen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

 

Interessant:

Makelaar kwintsheul

Meer weten?

085 040 1900

info@thuisbestmakelaars.nl

Onze diensten

Aankoop

Verkoop

Huur

Waardebepaling