Wonen in de Vogelwijk

De Vogelwijk is een charmante en groene woonwijk in de stad Den Haag. Deze wijk staat vooral bekend om zijn rustige straten en karakteristieke jaren 30 architectuur. De huizen die je hier veel vindt zijn groot en er wonen veel gezinnen in deze leuke wijk. Wil jij meer weten over wonen in de Vogelwijk? Wij vertellen je er meer over in deze blog.

 

De omgeving

De Vogelwijk is ruim opgezet met brede lanen en groene zones. Dit zorgt voor een gevoel van openheid en ruimte, wat weer bijdraagt aan de uitstraling van de wijk. Er zijn een aantal parken en veel groen in de buurt, waaronder het Westduinpark en het Bosjes van Poot. Hier kunnen de bewoners wandelen en genieten van de natuur. De Vogelwijk staat bekend om de rustige en vredige sfeer die er heerst. Het is een buurt waar bewoners zich veilig voelen en een gevoel van gemeenschap hebben. De vogelijk heeft daarnaast een rijke geschiedenis en behoudt nog steeds veel van zijn oorspronkelijke charme, wat bijdraagt aan de uitstraling voor liefhebbers van historische architectuur.

 

De huizen in de Vogelwijk

In de Vogelwijk vind je voornamelijk woningen met een karakteristieke jaren 30 architectuurstijl. Deze woningen hebben meestal specifieke kenmerken en details die typerend zijn voor die periode. Denk bijvoorbeeld aan glas-in-loodramen en hoge plafonds.

Enkele veel voorkomende huizen in de wijk zijn:

  • Twee-onder-een-kapwoningen: dit woningen die aan een zijde verbonden zijn met een andere woning. Ze hebben wel een eigen tuin en entree.
  • Vrijstaande woningen: ook heeft de wijk veel vrijstaande woningen met eigen kavels en tuinen. Dit zijn de grotere woningen in de wijk en hebben meestal ook een heg of hek voor het erf, deze huizen hebben meer privacy en ruimte.
  • Herstelde jaren 30-woningen: een hoop jaren 30 woningen in de wijk zijn gerenoveerd. Ze hebben dan wel de kenmerkende jaren 30 eigenschappen, maar zijn gemoderniseerd.

 

Rustige en veilige sfeer

De Vogelijk staat erom bekend dat het een veilige buurt is met een rustige sfeer. Het is een plek waar relatief veel gezinnen wonen en waar de bewoners veel waarde hechten aan rust, privacy en groen. Het is een comfortabele woonomgeving met historische elementen en monumentale gebouwen die bijdragen aan de identiteit van de wijk.

 

Makelaar Vogelwijk

Over het algemeen staat de Vogelwijk bekend om zijn aantrekkelijke combinatie van historische architectuur, groen, gemeenschapsgevoel en de nabijheid van het strand. Het is een gewilde woonwijk in Den Haag vanwege zijn unieke karakter en levensstijl.

Wil jij graag wonen in de prachtige en rustige Vogelwijk in Den Haag en ben je op zoek naar een professionele makelaar Vogelwijk? Dan ben je bij Thuisbest Makelaars aan het juiste adres. Wij begeleiden je graag tijdens jouw zoektocht naar het vinden van een nieuwe woning. Je kan bij ons terecht voor onder andere het aankopen van een huis, het verkopen van een huis en het huren van een woning. Ben jij benieuwd naar ons aanbod of wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

 

 

 

 

 

Meer weten?

085 040 1900

info@thuisbestmakelaars.nl

Onze diensten

Aankoop

Verkoop

Huur

Waardebepaling