Wonen in Benoordenhout

Benoordenhout is een sfeervol stadsdeel, gelegen in het hart van Den Haag. De wijk is een ideale bestemming voor mensen die op zoek zijn naar een combinatie van stedelijke charme en elegantie, maar ook rust. Ben jij benieuwd hoe wonen in Benoordenhout is en wat er allemaal te beleven valt? In deze blog vertellen wij je er meer over.

Historisch rijkdom

Benoordenhout heeft een mooie geschiedenis, dit blijkt uit de prachtige historische gebouwen en straten in de buurt. Deze buurt gaat terug tot in de 17e eeuw en sindsdien heeft het zijn eigenheid en aantrekkingskracht altijd weten te behouden. Buurtbewoners en bezoekers van de wijk vinden het heerlijk om door de geplaveide straten te wandelen en de grote herenhuizen en villa’s te bewonderen.

 

Centrale ligging

Een voordeel aan wonen in Benoordenhout is, dat je kan genieten van de rust, maar toch centraal gelegen zit. De mooie wijk ligt namelijk op korte afstand van het stadscentrum van Den Haag en biedt dan ook gemakkelijke toegang tot tal van culturele en recreatieve activiteiten. Of je nu wilt genieten van een avondje uit in het theater, een bezoek wilt brengen aan de musea of wilt ontspannen op het strand van Scheveningen, alles is binnen handbereik. Ook kan je de wijk makkelijk bereiken met verschillende bussen en trams, te fiets of met de auto.

 

De huizen

De wijk Benoordenhout staat bekend om zijn brede variatie aan woningen. Van statige herenhuizen en villa’s tot aan luxeappartementen. De klassieke herenhuizen dateren uit verschillende tijdperken en stralen een tijdloze charme uit met de kenmerkende architectonische details. Denk aan de hoge plafonds, grote ramen en fraai bewerkte gevels. De meeste herenhuizen in de wijk zijn gerestaureerd en gemoderniseerd, zodat ze ook in de hedendaagse levensstandaarden passen en toch hun historische karakter behouden. In het Benoordenhout zijn er ook een aantal luxe appartementencomplexen, deze hebben alle moderne voorzieningen en een ruime indeling.

Als je toch meer op zoek bent naar exclusiviteit en ruimte, is er ook een groot aanbod aan villa’s in de wijk. Deze ruime huizen zijn vaak omgeven door een erf met groen, waardoor ze meer privacy bieden. De meeste villa’s zijn ook voorzien van moderne gemakken zoals uitgestrekte buitenruimtes een fitnessruimte en soms zelfs een zwembad! Ideaal voor als je van luxe en elegantie houdt.

 

Wonen in Benoordenhout

Wonen in Benoordenhout is als leven in een elegant toevluchtsoord, omringd door prachtige architectuur, groene parken en een gastvrije gemeenschap. Het is een plek waar geschiedenis en moderniteit samenkomen en waar bewoners kunnen genieten van het beste dat Den Haag te bieden heeft. Of je nu houdt van de rijke geschiedenis, de weelderige natuur of de bruisende stadssfeer, Benoordenhout heeft veel te bieden.

Ben jij op zoek naar een makelaar Benoordenhout? Neem dan contact met ons op.

Meer weten?

085 040 1900

info@thuisbestmakelaars.nl

Onze diensten

Aankoop

Verkoop

Huur

Waardebepaling