Wat betekent verkocht onder voorbehoud?

Wat betekent verkocht onder voorbehoud?  

wat betekent verkocht onder voorbehoud

Bij een huis dat verkocht is onder voorbehoud, is er een voorlopig koopcontract getekend, maar de koop is in dit geval nog niet definitief. Ben jij benieuwd wat dit precies betekent en wat het inhoudt voor de koper en verkoper? Wat betekent verkocht onder voorbehoud precies? In deze blog vertellen wij jou er meer over.   

Wanneer is een huis verkocht onder voorbehoud?  

Als een huis de status ‘verkocht onder voorbehoud’ heeft, betekent dit dat er alleen een voorlopig koopcontract is getekend, maar dat deze nog niet definitief is. Deze status krijgt een huis als er bepaalde voorwaarden zijn gesteld aan de koop van het huis, maar er nog niet aan deze voorwaarden voldaan is. De woning is in dit geval dus nog niet volledig van de markt af. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat dat de financiering van het huis nog niet rond is, de koper moet dan eerst financieel alles realiseren.

Om de financiering van een woning rond te krijgen is er meestal een periode van zes tot acht weken gegeven. Mocht de financiering niet lukken, dan kan de koper van de koop afzien. Nadat de financiering van de woning rond is, geldt er ook nog een wettelijke bedenktijd van drie dagen, deze gaat in nadat het contract is ondertekend. Binnen die drie dagen bedenktijd kan de koper ook nog van de koop afzien.  

Wat betekent verkocht onder voorbehoud voor een woningzoekende?  

Als jij een woning tegen komt, waarbij staat dat het verkocht is onder voorbehoud, dan kan je hierop helaas geen bod meer doen. Je zal dan moeten wachten totdat het huis eventueel weer te koop komt te staan. Maar meestal kan je wel nog een bezichtiging regelen als je aangeeft, serieuze interesse in de betreffende woning te hebben. Stel dat de koper de financiering dan niet rond krijgt, dan ben jij er meteen bij en maak je alsnog kans om het huis te kopen.  

Een bouwtechnische keuring  

Het kan bij een huis dat onder voorbehoud verkocht is, ook zo zijn dat er een bouwtechnische keuring is meegenomen in de ontbindende voorwaarden. In dit geval kan een koper van de koop afzien op het moment dat bij de bouwtechnische keuring blijkt dat de woning toch niet voldoet aan bepaalde afspraken die gemaakt zijn.  

Wanneer is een huis echt verkocht?  

Nadat de financiering in orde is en de bedenktijd voorbij is, is een huis echt verkocht. Het is dan ook niet meer mogelijk voor andere woningzoekenden om een bod te doen op dat huis of aan te geven dat ze er interesse in hebben. Ook zit de koper dan aan de koop vast en kan hij/ zij hier niet meer vanaf zien. Als jij nou in een situatie beland bent waar een huis waar jij interesse in had, verkocht is, wees dan niet getreurd want er zal zeker weer een nieuwe woning op je pad komen. Ben jij benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen hierin? Neem dan contact met ons op.  

Huis kopen via Thuisbest Makelaars 

Ben jij op zoek naar een nieuwe woning en wil je hier graag hulp bij? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Het kopen van een huis is een grote beslissing en daarom is het belangrijk dat het proces naar het kopen van een huis soepel en goed verloopt. Wij zijn er om je hierbij te helpen en alles uit handen te nemen, wat wij wettelijk uit handen mogen en kunnen nemen. Ons doel is om jou aan een leuke woning te helpen en jou te ontzorgen. Wij hebben in 8 stappen het aankoopproces van een woning uitgelegd.  

Huis verkopen  

Ook het verkopen van een huis is een grote stap, waarbij je wilt dat alles zo goed mogelijk verloopt. Je kan ervoor kiezen om een makelaar in te schakelen, die jou door dit gehele proces begeleid en jou als het ware ontzorgd. Er komt veel kijken bij de verkoop van een huis en daarom is het van belang dat dit goed wordt voorbereid en geregeld. Ook het proces van de verkoop hebben wij in 7 stappen beschreven, zodat je een duidelijk beeld hebt. Wij als makelaarskantoor kunnen een waardebepaling doen, het huis promoten via onze kanalen en op Funda plaatsen en voor bezichtigingen zorgen. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Meer weten?

085 040 1900

info@thuisbestmakelaars.nl

Onze diensten

Aankoop

Verkoop

Huur

Waardebepaling