Wat betekent onder voorbehoud van financiering?

Bij het kopen of verkopen van een woning komt veel kijken. Maar wat gebeurt er eigenlijk als jij interesse hebt in een huis en deze blijkt de status ‘verkocht onder voorbehoud’ te hebben. Wat betekent dit precies en wat betekent onder voorbehoud van financiering? Wij leggen het je uit in deze blog. 

 

Huis verkopen  

Bij het verkopen van je huis, komt er veel op je af. Er zijn een hoop dingen die je moet regelen en waar je rekening mee moet houden. Daarom doe je er goed aan als je een makelaar inschakelt, die helpt je door het gehele proces heen en zorgt ervoor dat alles goed verloopt. Bij ons ben je aan het juiste adres voor het verkopen van jouw huis.

 

Om te beginnen is het belangrijk dat je de waarde laat bepalen, zodat je een goede vraagprijs kan bepalen. Daarna kan je jouw woning verkoop klaar maken, foto’s laten schieten voor op bijvoorbeeld Funda en wanneer dit gedaan is kunnen de bezichtigingen ingepland worden. Nadat er bezichtigingen zijn geweest, kunnen de geïnteresseerden en bod doen op het huis, waarna jij weer met ze kan gaan onderhandelen. Als je eenmaal tot een compromis bent gekomen, kan er een afspraak gemaakt worden om de koopovereenkomst te tekenen. En het mooie is, dat wij jou tijdens dit hele proces bijstaan en volledig ontzorgen. 

 

Huis kopen  

Het kopen van een huis is een grote stap en behoort waarschijnlijk ook tot een van de belangrijkste beslissingen in je leven. Het kan in sommige gevallen ook een lastig proces zijn en daarom zijn wij er als aankoop makelaar om jou hierbij te helpen en te ondersteunen. Het is de bedoeling dat dit traject een leuk traject wordt en jij uiteindelijk tevreden bent.

Wij kunnen jou helpen bij het zoeken van een huis, maar om te beginnen is het belangrijk om te weten binnen welk budget we moeten zoeken en welke eisen je stelt aan een woning. Wij raden daarom aan om een hypotheek adviseur in te schakelen, hij/ zij kan bekijken wat jouw financiële mogelijkheden zijn, tot hoe hoog jij een hypotheek kan afsluiten en hoeveel je zelf zal moeten investeren in een bepaald huis om een woning te kunnen financieren. Nadat je dit duidelijk hebt, kunnen we samen op zoek gaan naar een geschikt huis dat aan jouw wensen voldoet. Daarna kan je gaan bezichtigen en wij zullen je helpen tot aan de overdracht.

Ben jij benieuwd naar alle stappen van het kopen van een huis? Lees dan onze pagina over de aankoop van een woning

 

Wat betekent onder voorbehoud van financiering verkocht?  

Als jij een huis op het oog hebt, kan het ook nog wel eens voorkomen dat er staat dat deze woning verkocht is onder voorbehoud. Dit betekent dat de potentiële koper aan een aantal voorwaarden nog moet voldoen, voordat de koop definitief gemaakt kan worden. Het kan ook betekenen dat de financiering nog niet rond is en dat de koop daarvan afhangt, dit noemen we dan verkocht onder voorbehoud van financiering. Gemiddeld duurt het aanvragen van een hypotheek vier tot acht weken, dit kan soms dan ook de periode zijn dat een huis de status ‘verkocht onder voorbehoud’ heeft.

Nadat de financiering van een woning goedgekeurd is en het koopcontract getekend is, zijn er ook nog drie dagen bedenktijd. Binnen deze drie dagen kan de koper nog van een huis afzien, zijn deze drie dagen voorbij, dan zit de koper aan de koop vast en is de koop van het huis definitief. Op dit moment kan de status van het huis dan ook gewijzigd worden van ‘verkocht onder voorbehoud’ naar ‘verkocht’.   

Meer weten?

085 040 1900

info@thuisbestmakelaars.nl

Onze diensten

Aankoop

Verkoop

Huur

Waardebepaling