Hoe kies je de juiste makelaar?

Bij het verkopen of aankopen van een huis kiezen de meeste mensen voor een makelaar. Dit is namelijk een expert op het gebied van vastgoed en kan veel taken rondom dit proces uit handen nemen. Maar het is natuurlijk wel belangrijk om een goede makelaar te kiezen, hoe kies je de juiste makelaar? Wij vertellen je er meer over in deze blog.

 

Makelaar inschakelen

Het hebben van een geschikte makelaar is van groot belang bij het kopen of verkopen van onroerend goed. Een ervaren makelaar kan jou helpen bij het navigeren door de complexiteit van de vastgoedmarkt en kan adviseren over de juiste prijs voor jouw woning. Daarnaast kan een goede makelaar je helpen bij het onderhandelen over de beste deal en heeft hij/zij vaak toegang tot een uitgebreid netwerk van potentiële kopers of verkopers.

Bovendien kan de juiste makelaar je bijstaan bij het afhandelen van alle administratieve taken en juridische vereisten die komen kijken bij de aankoop of verkoop van onroerend goed. Denk hierbij aan het opstellen van contracten, het begeleiden van inspecties en taxaties, en het adviseren over verschillende financieringsopties. Dit kan jou als koper of verkoper veel tijd besparen.

 

Tips voor het kiezen de juiste makelaar

Het kiezen van de juiste makelaar is een belangrijke stap bij het kopen of verkopen van een woning. Een goede makelaar kan jou helpen bij het vinden van de geschikte woning of het verkopen van je huidige woning voor de beste prijs en onder de beste voorwaarden. Wij hebben enkele tips voor je om de juiste makelaar uit te kiezen:

 1. Doe online research
  Online kan je tegenwoordig alles vinden, zo ook verschillende makelaars in jouw omgeving. Bekijk de websites van het aanbod en doe research. Zoek bijvoorbeeld naar recensies van voormalige klanten, dit kan jou namelijk een beeld geven van hun reputatie en werkwijze.
 2. Vraag om aanbevelingen
  De belangrijkste vorm van reclame is mond-tot-mondreclame, vraag daarom ook in je omgeving, aan familie en vrienden of ze een makelaar aanbevelen. Vraag ook naar hun eigen ervaringen met makelaars.
 3. Maak kennis met de makelaar
  Als je een aantal potentiële makelaars hebt gevonden, kan je afspraken met ze maken. Dit kan telefonisch maar ook in een persoonlijk gesprek, het eerste gesprek is vaak vrijblijvend. Vraag tijdens zo een gesprek naar hun ervaring, werkwijze en tarieven en probeer aan de hand van het gesprek te beoordelen of deze makelaar bij jou past.
 4. Vraag om referenties
  Je kan tijdens zo een (advies)gesprek ook vragen naar referenties van voormalige klanten. Neem contact op met deze klanten en vraag naar hun ervaring met de makelaar.
 5. Vergelijk tarieven van verschillende makelaars
  Vergelijk de tarieven van de makelaars die je overweegt. Let er wel op dat het laagste tarief, niet altijd de beste keuze is. Kijk daarom naar meerdere factoren voordat je de beslissing maakt om met een makelaar in zee te gaan.

 

Over Thuisbest makelaars

Thuisbest makelaars is een jong makelaarskantoor met jaren aan ervaring. Wij helpen jou graag bij het verkopen, aankopen of huren van een woning. Daarnaast kan je bij ons ook terecht voor het laten bepalen van de waarde van jouw huis. Wil je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op

Meer weten?

085 040 1900

info@thuisbestmakelaars.nl

Onze diensten

Aankoop

Verkoop

Huur

Waardebepaling