Hoe bereid je je huis voor op bezichtigingen?

Als je besluit om je huis in de verkoop te doen, komt er veel bij kijken, denk bijvoorbeeld aan bezichtigingen. Maar hoe bereid je je huis voor op bezichtigingen? Er zijn een aantal manieren om je woning zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor bezichtigingen en wij geven je tips!

 

Bezichtigingen inplannen

Nadat je hebt besloten om jouw woning te verkopen, is het van belang dat je een goede verkoopmakelaar inschakelt. Om de waarde van jouw woning te bepalen is het ook belangrijk dat er een taxateur langs komt, dit gebeurt voordat de bezichtigingen plaats vinden. Een taxateur bepaalt wat jouw woning waard is en hoeveel je hier ongeveer voor kunt krijgen. Aan de hand daarvan bepaal je de vraagprijs van de woning en kan de makelaar jouw huis te koop zetten.

Nadat je huis in de verkoop is gezet, kan je beginnen met het inplannen van bezichtigingen. Tijdens deze bezichtigingen kan je ervoor kiezen dat er een makelaar aanwezig is in de woning die de geïnteresseerden rondleidt, maar je kan er ook voor kiezen om zelf aanwezig te zijn. Je kan er ook voor kiezen om een open huis te houden, je prikt dan een dag en tijdsbestek waarin mensen die interesse hebben in de woning, het huis onaangekondigd kunnen komen bezichtigen.

 

Hoe bereid je je huis voor op bezichtigingen?

 

Als er bezichtigingen gepland zijn, is het belangrijk om je huis zo goed mogelijk voor te bereiden. Wij hebben enkele tips om je te helpen bij het voorbereiden van je huis op bezichtigingen:

 1. Opruimen en schoonmaken
  Maak je huis schoon en ruim het op voordat de bezichtigingen beginnen. Verwijder rommel en persoonlijke spullen, zodat potentiële kopers zich beter kunnen voorstellen hoe het zou zijn om in het huis te wonen.
 2. Reparaties uitvoeren
  Voer kleine reparaties uit, zoals het vervangen van kapotte lampen en het repareren van lekkende kranen. Zorg ervoor dat alles goed functioneert en het er goed uitziet.
 3. Verfraaien van het interieur
  Maak het interieur aantrekkelijker door het toevoegen van verse bloemen, planten of andere decoratieve items. Zorg voor een aangename geur in het huis, zoals door geurkaarsen te branden.
 4. Verbeteren van de verlichting
  Zorg ervoor dat alle kamers goed verlicht zijn, zodat potentiële kopers kunnen zien hoe licht en helder het huis is. Open indien mogelijk gordijnen en jaloezieën om natuurlijk licht binnen te laten.
 5. Maak de tuin en de buitenkant van het huis aantrekkelijk
  Als je een tuin hebt, zorg er dan voor dat het er netjes uitziet en snoei eventuele struiken en bomen. Maak de buitenkant van het huis schoon en schilder indien nodig de voordeur of andere onderdelen van het huis.
 6. Zorg voor een goede eerste indruk
  Zorg ervoor dat de voortuin/ingang er verzorgd uitziet en verwijder eventuele rommel. Zorg voor een uitnodigende entree door de voordeur te decoreren met planten of bloemen.

Door deze tips te volgen, kun je je huis goed voorbereiden op bezichtigingen en de kans vergroten dat potentiële kopers zich aangetrokken voelen tot je huis.

 

 

Ook interessant:

Meer weten?

085 040 1900

info@thuisbestmakelaars.nl

Onze diensten

Aankoop

Verkoop

Huur

Waardebepaling