Duurzaam wonen

Duurzaam wonen

Duurzaam wonen is een steeds belangrijker begrip geworden in onze samenleving. Het is een manier om ons leven te verbeteren en een steentje bij te dragen aan de bescherming van onze planeet. Maar hoe kan je zo duurzaam mogelijk wonen? In deze blog vertellen we je er meer over.

 

Een goede isolatie

Een goede isolatie van je woning is de basis van duurzaam wonen, door jouw woning goed te isoleren, voorkom je namelijk dat er warmte verloren gaat en dat er koude lucht van buiten, binnenkomt. Dankzij een goede isolatie van je huis verbruik je dus ook minder energie om het huis op te warmen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voordelig voor je portemonnee, zeker als we naar de huidige energieprijzen kijken.

 

Duurzame materialen

Kies voor duurzame materialen, als je gaat verbouwen of bijvoorbeeld nieuwe meubels koopt, is het van belang om te kiezen voor duurzame materialen. Maar hoe weet ik of iets van duurzaam materiaal is gemaakt? Zul je misschien wel denken.

Een voorbeeld van duurzaam materiaal is hout met een FSC-keurmerk, maar ook gerecyclede materialen en producten die zijn gemaakt met respect voor mens en milieu vallen hieronder. Meestal staat dit aangegeven wanneer je iets wilt kopen, uiteraard kan je hier ook gewoon naar vragen aan een medewerker.

Natuurlijke energiebronnen

Een natuurlijke energiebron is bijvoorbeeld energie uit de zon, wind of aarde. Je kan dus naast groene energie, ook gebruik maken van natuurlijke energiebronnen. Dit betekent dat je bijvoorbeeld gebruik maakt van de zon om je woning te verwarmen en dat je bijvoorbeeld je huis op een natuurlijke manier ventileert.

Verminder je afval en CO2-uitstoot

Afval en CO2-uitstoot zijn twee grote boosdoeners voor de aarde. Het is dan ook belangrijk dat we met z’n allen hier iets aan doen. Door bewuster om te gaan met afval, kun je ook bijdragen aan een duurzamere wereld. Je kan bijvoorbeeld kiezen om recyclebare producten te gebruiken in plaats van wegwerpproducten en daarnaast doe je er ook goed aan als je je afval scheidt.

Daarnaast is het belangrijk om je CO2-uitstoot te verminderen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld minder vaak de auto, motor of scooter te gebruiken en meer te fietsen of te lopen. Mocht je nou echt een auto, motor of scooter nodig hebben, dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een hybride of zelf volledig elektrisch voertuig aan te schaffen.

Kies voor groene energie

Naast natuurlijke energiebronnen, zijn er ook nog groene energiebronnen, zoals zonne- en windenergie. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld zonnepanelen of windturbines kan jij je eigen energie opwekken en zo je energierekening verlagen. Je kan daarnaast ook overwegen om over te stappen naar een energieleverancier die groene energie levert.

 

Ook interessant:

Meer weten?

085 040 1900

info@thuisbestmakelaars.nl

Onze diensten

Aankoop

Verkoop

Huur

Waardebepaling