Verkoop

Een huis verkopen

Tijd voor wat nieuws, je hebt besloten om te verhuizen en je huidige woning te verkopen. Maar hoe gaat het nu verder? Het verkopen van je huis die eens je thuis was, kan een emotioneel proces zijn. Daarom is het van belang dat dit proces goed en soepel verloopt. Je kan ervoor kiezen om hiervoor een makelaar in te schakelen.

Ik wil mijn huis verkopen, wat nu?

Er komt veel op je af als jij je huis wilt verkopen, daarom is het essentieel dat je dit goed voorbereid en regelt.

Stap 1: Het bedenken van de vraagprijs

Voordat je je huis te koop zet, is het belangrijk om te bedenken wat de vraagprijs wordt. Hierbij is het belangrijk om de waarde te laten bepalen. Na het laten taxeren van je woning, kan je de vraagprijs bepalen. Het is belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren zoals de markt op dat moment en de staat van het huis.

Stap 2: De woning verkoopklaar maken

Voordat je de woning zichtbaar gaat maken voor de buitenwereld, is het van belang dat de woning er wel verkoopklaar uitziet. In deze stap ga je het huis een grote opruim- en schoonmaakbeurt geven. Ook is het belangrijk om eventuele defecten en beschadigingen te repareren. Voordat er foto’s worden gemaakt van de woning is het ook van belang dat persoonlijke spullen uit het zicht worden gehaald, dit ziet er namelijk niet aantrekkelijk uit.

Stap 3: De woning publiceren

Nadat je de woning verkoopklaar hebt gemaakt kan je de woning gaan publiceren. Je laat professionele foto’s maken van het huis en plaatst ze daarna online op verschillende kanalen. Thuisbest Makelaars zal dit stukje volledig voor jou uit handen nemen.

Stap 4: Het inplannen van bezichtigingen

Nadat de woning is gepubliceerd en je reacties hebt ontvangen van geïnteresseerden, zal je bezichtigingen gaan inplannen. Dit doen wij in overleg met jou, op data en tijdstippen die voor jou goed uitkomen.

Stap 5: Onderhandelen met potentiële koper(s)

Nadat het huis bezichtigd is door potentiële kopers, kunnen de geïnteresseerden hun bod uitbrengen. Je kan hierbij kiezen voor een-op-een onderhandelingen, hierbij doet iemand een bod en kan jij een tegenbod doen als je dat wilt, je kan onderhandelen met meerdere mensen tegelijk. Je kan ook voor een inschrijvingsprocedure kiezen, dit is handig in het geval wanneer je veel belangstellenden hebt. Bij een inschrijving krijgen dan alle bieders een eerlijke, gelijke kans om hun bod uit te brengen.

Stap 6: De koopovereenkomst

Nadat je hebt onderhandeld en overeen bent gekomen over de prijs, kan je de koopovereenkomst laten opstellen. Hierin staan de zaken zoals de prijs, de opleverdatum en andere voorwaarden en afspraken. Beide partijen dienen nu de overeenkomst te ondertekenen.

Stap 7: De overdracht

Nadat de koopovereenkomst is ondertekend en de 3 dagen bedenktijd zijn verstreken, kan je de overdracht laten inplannen. Bij de oplevering ga je samen met ons naar de notaris en daar vindt de overdracht plaats.

Verkoop makelaar Den Haag

Wat kan een makelaar hierin betekenen?

Als jij jouw huidige woning wilt verkopen, raden wij je aan om een makelaar in te schakelen. Thuisbest Makelaars kan jou hierin adviseren en komt op voor jouw belangen. Ons doel is namelijk om jou te ontzorgen en zoveel mogelijk uit jouw handen te nemen. Wij luisteren naar jouw wensen en combineren dit met tomeloze inzet en wil om continu te verbeteren. Wij zullen daarom pas stoppen als jij tevreden bent. Je kan bij ons terecht voor onder andere de waardebepaling van je huis, het promoten van je huis via onze kanalen en het laten bezichtigen van je woning. Kortom, jij neemt contact met ons op en wij doen de rest!

Veel gestelde vragen

Hoe kom ik in contact met Thuisbest Makelaars?

U kunt een bericht achterlaten via ons contactformulier, u kunt ons bellen via 085 0401900 of u kunt ons mailen.

Doet Thuisbest Makelaars ook aan waardebepalingen bij de verkoop van een huis?

Waardebepalingen doen wij dagelijks en doordat wij aangesloten zijn bij de VBO – branchevereniging van makelaars en taxateurs hebben wij een zeer grote database tot onze beschikking waaruit wij informatie kunnen halen. Hierdoor kom je te weten wat de woning echt waard is. Bekijk deze pagina voor meer informatie!

Is het ook mogelijk om bij Thuisbest Makelaars te huren?

Bij Thuisbest Makelaars bieden wij niet alleen koopwoningen aan, maar ook huurwoningen. En ook in de zoektocht naar een huurwoning die bij jou past, helpen wij jou graag verder.

Is Thuisbest Makelaars alleen actief in Den Haag?

Nee, Thuisbest Makelaars is actief in de gehele regio Zuid-Holland. Neem gerust contact met ons op als u wilt weten of er woningen beschikbaar zijn in uw regio!

Bekijk meer diensten

icon huis

Aankoop

icon verkoop 01

Verkoop

icon huur

Huur

icon waardebepaling 01

Waardebepaling